Att idrotta med ridning
mars 13, 2019
Idrottens betydelse och ursprung
december 27, 2019

När man tränar så finns det en risk att man hamnar i mönster och att man då inte längre utvecklas. För att kunna utvecklas bör man ständigt utmana sig själv, och komma ihåg att det är viktigt att ha kul samtidigt. I det här inlägget kommer lite tips på saker som man kan hitta på om det är så att man känner att man på något sätt fastnat i gamla mönster.

Viktigt att man har kul

Att åka radiobilar en fredagskväll eller hyra kanoter, det är något som kan liva upp tillvaron lite. Man kanske inte kan se det som träning direkt, men att ha kul ger positiva effekter på både kropp och knopp. Om man har barn så finns det många saker som man kan göra tillsammans, så att man kan stärka sina band samtidigt som man har kul och rör på sig. I och med att man gör det här med sina barn så kommer man också att lära barnen att det är viktigt att ha roligt. Om man känner för att prova en ny sport så kan man även göra det, det finns säkert flera stycken som man aldrig provat innan. Här är det viktigt att man är modig och inte tycker att det känns pinsamt att vara sämst för en stund. Man måste ju komma ihåg att alla har varit nybörjare någon gång i sitt liv, och det är inte alls ovanligt att man gör fel och kanske gör bort sig i början. Om man inte vågar prova och kanske misslyckas, så kommer man aldrig veta om man skulle kunna ha lyckats. Kolla vad det finns för klubbar där du bor och vad man ska göra för att kunna få vara med en träning. Det finns säkert lag som inte är jättebra där man kan börja och känna efter. Och eftersom tanken var att man bara skulle ha roligt så kanske det inte heller är värt att sikta på de bästa lagen, men vem vet, efter några träningar kanske man känner att man har hittat sin sport och att det är just det här som man ska fortsätta med.

Utmana dig själv

Att träna ska vara roligt men också utmanande. Om det är så att man knappt svettas under ett träningspass så kanske man ska fråga sig själv om det verkligen var värt det. Genom att man utmanar sig själv så kommer man också kunna utvecklas, och det här är något som är väldigt roligt men även jobbigt ibland. Man ska hela tiden tänka på att de bästa resultaten får man om man kämpar riktigt ordentligt. Och visst är det så att man känner sig som allra bäst när man klarat av något som man inte trodde att man skulle kunna.

betheme